איך להכין מאפים מלוחים?

האם גם אתם תמיד רציתם לדעת כיצד להכין מאפים מלוחים? אלו שבדרך כלל הייתם זוללים בהנאה בקפיטריה בלימודים, במאפייה השכונתית וכו'.. אז נכון שהדיאטנית שלכם וודאי לא תמליץ לכם לאכול מאפה כזה או אחר, באופן כללי, על בסיס יומי, אולם בכל זאת, גם לנו מותר להתפנק פה ושם

ולצד מלאכת הבישול, הרי שהדבר יכול להסב לנו הנאה כפולה, להלן כמה מתכונים קצרצרים של מספר מאכלים שנופלים תחת הקטגוריה מאפים מלוחים. נתחיל עם עוגיות קטנות ומלוחות, שעל אף המראה הסתמי שלהן יחסית, מדובר במעדן של ממש.

 

עוגיות מלוחות - מגוון של אפשרויות


ישנן המון אפשרויות שטמונות בעוגיות הללו, כך ניתן לעשות שימוש במגוון רחב של גבינות למילוי העוגיות

כמו למשל גבינת פרמזן, מוצרלה וצ'דר.

 

ניתן גם לגלגל את הבצק ולאחר מכן לצפותו מעט בקצח, ליצור צורות מעניינות ומפתות ולאחר מכן לצפות את העוגיות בביצה ותבלינים שונים כמו בזיליקום, שומשום שחור, מלח גס.

מעבר לכך אפשר לשלב את אותם התבלינים בבצק עצמו במהלך הכנתו וכן להוסיף לו שבבי בצל, זרעי כוסברה, פלפל או צ'ילי גרוס, לאלו מביניכם שמעדיפים את הטעם הפיקנטי.

 

באלו מצרכים יש להצטייד?


אופן ההכנה של עוגיות מלוחות הוא פשוט מאד יחסית ולשם כך עליכם ראשית להצטייד במיקסר בעל וו גיטרה, מאה גרם חמאה, ביצה אחת, כפית מלח, מאתיים ושמונים גרם קמח או שתי כוסות, שתי כפיות של אבקת אפייה או קמח תופח, כף של שומשום, שלוש כפות של תבלינים וביניהם צ'ילי גרוס, טימין, אורגנו, בזיליקום יבש, זרעי כוסברה, מאה גרם גבינת גלעד או טל העמק מגורדת גס ושתי כפות של יוגורט.

 

לאחר שהכנתם את כל המצרכים האמורים, התחילו לעבד במיקסר את החמאה המלח והביצה ולהוסיף בהדרגה את יתר החומרים.

לאחר מכן חלקו את הבצק שהתקבל לשניים, וגלגלו כל חלק כזה לגליל והניחו אותו במקרר. לאחר שהבצק התקרר התחילו לפרוס אותו לפרוסות ולעשות ממנו צורות. כעת עליכם לאפות בחום של מאה ושבעים מעלות את העוגיות במשך 15- 20 דקות, עד שהן יזהיבו. צננו אותן מעט ושמרו בקופסא סגורה.

 

בתיאבון!

Site Navigation

  • Facebook Clean
  • Google+ Clean

All Rights Reserved © Balkan Bakery 1936 LTD.

מפת האתר

POWERED AND DESIGNED BY SIGNON DIGITAL