סוגי בצקים

במדינות המצויות במזרח הרחוק, ישנו שימוש בבצק שנעשה על בסיס אורז במסגרת הכנת אטריות,

במדינות המצויות בדרום אמריקה ובמרכזה ישנו שימוש בקמח תירס במסגרת הכנת בצקים,

ואילו במדינות המערב השימוש העיקרי להכנת בצקים נשען על חיטה ודגנים נוספים.

בשורות הבאות סקירה מפורטת אודות כמה מהסוגים הפופולאריים ביותר להכנה של בצקים ומוצרים מבוקשים הנשענים על בצק בעיקרם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כיום, בצק נחשב לרכיב אינטגראלי המיועד להכנה של מאכלים רבים ומגוונים מסוגים שונים, המוצעים ברשתות שיווק המזון.

 

מאפים שונים מבצקים מגוונים


מעבר לכך ניתן גם תמיד להכין בבית באופן עצמאי מוצרי מזון על בסיס בצק.

באופן כללי בצק נעשה ממים וקמח, כאשר ניתן להוסיף לו שמרים, ביצים, סוכר, שמן, חלב, אבקת אפייה, מלח ועוד.

מעבר לכך, ישנם סוגים יותר ייחודיים של בצק הנאפים ומיוצרים על ידי חומרי גלם שונים ושיטות עבודה ייחודיות.

בבואנו לרכוש לחמים במאפיות השונות, לא אחת אנו נתקלים במגוון מאד רחב של מאפים מוקפאים המבוססים

על בצק עלים ממולא כמו למשל בורקסים במילוי גבינה, תפוח אדמה, פטריות, תרד, עגבניות, זיתים, גבינה בולגרית וכיוצא בזה.

 

בצק עלים ובצק רבוך


מאפים אלו הנעשים מבצק שמיועד להקפאה, בדרך כלל יגיעו בצורה של כמה שכבות המחוברות האחת לשנייה על ידי חמאה או מרגרינה. 

בצק עלים, מעבר להיות רכיב מרכזי במסגרת הכנת בורקסים, משמש בנוסף עבור הכנה של מאפים מסוגים אחרים, כמו למשל תחתיות ובסיסים לעוגות ופשטידות.

 

במסגרת תהליך אפייה זה, ישנו שימוש בטכניקת אפייה ייחודית שנועדה ליצור הפרדה בין השכבות השונות של בצק העלים.

סוג נוסף של בצק נקרא רבוך והוא מיועד בעיקרו עבור הכנה של פחזניות.

 

בצק לפחזניות


בצק רבוך מאופיין במרקם מאד מיוחד ומרכיביו הינם מלח וסוכר, שמן, מים וקמח, אותם מערבבים עם ביצים ומחממים לאחר מכן עד לקבלה של בצק גמיש ודק במיוחד. עם תום הכנת הבצק הוא מוזלף באופן שבו הוא מקבל צורה של כדור או מעין חרוט.

לאחר שהתקבלה הצורה הזו הוא נאפה בחום של כמאתיים מעלות, עד שהוא מזהיב ומתייבש היטב במטרה להחדיר לו את הנוזלים הרצויים.

בתמונה: השטחת הבצק

Site Navigation

  • Facebook Clean
  • Google+ Clean

All Rights Reserved © Balkan Bakery 1936 LTD.

מפת האתר

POWERED AND DESIGNED BY SIGNON DIGITAL