top of page
Anchor 2

מאפה צרפתי

מאפה המקל הצרפתי, הלחמנייה הארוכה שמוכרת לנו (ולצרפתים) בשם הנפוץ "בגט", נחשבת לאייקון תרבותי-קולינרי המסמל את נפלאותיו של המאפה הצרפתי.

טוב, אבל חוץ מבגט, מה הם יודעים לאפות הצרפתים? שימו לב, לפניכם מדריך לזיהוי סוגי מאפים צרפתיים עיקריים, אך אנו חייבים להזהיר שיש סיכוי שאחרי הקריאה תרגישו מעט רעבים...

סוגי לחמים

לחם הוא מרכיב עיקרי בתפריט האוכל שלנו. סוגי לחמים מלווים אותנו בארוחת הבוקר, בארוחת הערב ולצד המנות החמות בארוחת הערב.

על אף צריכת הלחם הרבה, מעטים מקדישים מחשבה לסוגי הלחמים במאפייה ובוחרים נכון בלחמים הבריאים ביותר. על המדפים במאפיה תוכלו למצוא היום מוצרי לחם מחיטה מלאה, לחמים עם דגנים, לחמים עם תוספות של אגוזים/זיתים/בצל,

לחמים ללא גלוטן, לחמי שיפון ועוד. 

 

סוגי בצקים

במדינות המצויות במזרח הרחוק, ישנו שימוש בבצק שנעשה על בסיס אורז במסגרת הכנת אטריות, במדינות המצויות בדרום אמריקה ובמרכזה ישנו שימוש בקמח תירס במסגרת הכנת בצקים, ואילו במדינות המערב השימוש העיקרי להכנת בצקים נשען על חיטה ודגנים נוספים. בשורות הבאות סקירה מפורטת אודות כמה מהסוגים הפופולאריים ביותר להכנה של בצקים ומוצרים מבוקשים הנשענים על בצק בעיקרם.

 

איך להכין מאפים מלוחים?

האם גם אתם תמיד רציתם לדעת כיצד להכין מאפים מלוחים? אלו שבדרך כלל הייתם זוללים בהנאה בקפיטריה בלימודים, במאפייה השכונתית וכו'.. אז נכון שהדיאטנית שלכם וודאי לא תמליץ לכם לאכול מאפה כזה או אחר, באופן כללי, על בסיס יומי, אולם בכל זאת, גם לנו מותר להתפנק פה ושם...

מאפים בריאים

מזון בריאות מתקשר לנו בדרך כלל להרבה ירקות ופירות שאותם צריך לאכול לאורך היום, כדרך להשביע את הרעב ובמקביל גם לשמור ואף לשפר את הבריאות. כמובן שהקישור הזה הוא טבעי ונכון, ואכן אכילת פירות וירקות מסייעת מאוד בשמירה על הבריאות.

18165.jpg
bottom of page